Egyesület

A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesületet 1995-ben alakították meg a városért tenni tudó és akaró értelmiségiek. Jelenleg közel 200 fős tagsága maga közt tudhatja a térség gazdasági, civil és önkormányzati vezetőit, és különböző szakterületek elismert szakértőit is. Az egyesület fő célja új térségi folyamatok generálása. A szervezet rendszeresen pályázik, pályázati projekteket bonyolít le, amelyekben a társszervezetek rendszeresen a partnerei.

2006-ban az egyesület elnöke, Rauf Pál úr a Királyi Régióért díjban részesült, Rohonczi Sándor, ügyvivő pedig a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét kapta meg a civil területek kifejtett évtizedes munkájáért.

Az Egyesület alapötlete a Dunaferr vállalatcsoport menedzsmentjében fogant meg. Az alapvető gondolat annak felismerése volt, hogy Dunaújváros fejlődésének egyik kulcsmomentuma a híd megépítése, és ezt csak társadalmi összefogással lehet minél hamarabb elérni. Hosszú előkészület után megszületett a végső döntés arra vonatkozóan, hogy létre kell hozni egy széles társadalmi bázison nyugvó egyesületet, amely tömöríti a térség gazdasági életének „elitjét”, a vezetésben reprezentálva valamennyi jelentősebb érdekcsoportot. A legelhivatottabbak a tettek mezejére léptek. A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület 1995. december 13-án tartotta meg alakuló közgyűlését, ahol 65-en voltak jelen (ld.: 1. sz. melléklet).

Az Egyesületet a Fejér Megyei Bíróság 1996. március 18-án jegyezte be, a tagok már ekkor is 86-an voltak.

Az Egyesület – ismertségének és munkájának elismerése következtében – állandóan bővülő tagsággal bír. Jelenleg több, mint 200 társadalmilag és szakmailag elismert ember mondhatja magát tagnak. Az Egyesület szerteágazó társadalomszervező erőként jelenik meg a helyi vállalkozások – köztük élen a Dunaferrel – anyagi támogatásának köszönhetően is.